***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Депутатите на БСП напуснаха залата по време на минутата мълчание за жертвите на комунизма. Ръст за еврото


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 февруари    

 

С заявления в памет на жертвите на комунистическия режим стартира днешният парламентарен ден. Те бяха изчетени в отсъствието на Българска социалистическа партия, чиито депутати напуснаха залата.

***

Курсът на еврото и през днешния ден остана над прага от 1,08 $, оповестиха немски финансови издания.

В междубанковата търговия във Франкфурт тази заран единната европейска валута се котираше за 1,0872 $ или малко под снощното си ниво.

***

Накратко: 
- единствено малоумен човек би финансирал тероризъм с криптовалута, тъй като оставя незаличими следи. Пример: самата прокуратура сподели два прехвърлянето към човек, оперативно забавен за израелските служби (с дребната детайлност, че е станал оперативно забавен доста след трансферите). 
- „ Подобни акции ни отдалечават от това да бъдем фактор в областта на криптовалутите. Когато приказваме за този бранш, има страни, които се нареждат тъй че да го развиват - като Дубай. Ние с общественото говорене, обвързвано със бранша, неизбежно се отдалечаваме “.
- „ Комисията за финансов контрол, Национална агенция за приходите и прокуратурата не са показали никаква спомагателна информация и няма нарушавания, които да не са известни на обществото “.
- „ Той дефинира работата на комисията по проблема Nexo като хабене на парламентарно време “.

***

Шефът на сметната палата беше стремително изхвърлен от поста, откакто е отказал да взе участие в „ хора на ГЕРБ и Движение за права и свободи по тематиката Nexo “, по думите на Надежда Йорданова. 

***

Непосредствено по-късно Николай Денков (ПП) се оплака, че е заставен непрекъснато да слуша „ псувни и обиди от страна на Ганев “, тъй като седи покрай него на първия ред. Той назова държанието на народните представители " пошло ". Според него, с държанието си те разрушават имиджа на Народното събрание още повече.

***

***

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис се изрече през вчерашния ден срещу съществуването на съветски посланици в страните от Европейския съюз, съобщи Франс прес.

„ Няма никаква изгода от това да има съветски посланици в европейските столици ", сподели Ландсбергис на конференция в латвийската столица Рига.

" В множеството случаи не става дума за дипломатическа институция, а за пропагандна институция, която прикрива военни закононарушения ", посочи Ландсбергис.

***

Двама високопоставени офицери от Россгвардия (военизирано поделение на послушание на вътрешното министерство в Москва) починаха в резултат на гърмеж в окупирания от Русия през 2014 година украински черноморски полуостров Крим.

" Това е единствено началото! Не опасявайте! Борете се! Влизайте в редиците на АТЕШ! ", обявиха от съпротивителното придвижване.

***

Командирът на украинско поделение, настоящо в Бахмут, Денис Ярославски удостовери, че " суперквалифицирани " съветски стандартни военни елементи в този момент укрепват щурмовите подразделения на частните военни компании (ЧВК) на Група " Вагнер " в продължаващите старания за обграждане на Бахмут.

***

Въоръжен с пушка нападател откри огън в магазин от веригата за търговия на дребно " Таргет " в град Омаха в американския щат Небраска и бе убит от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите се базират на известия на градското полицейско ръководство в Омаха.

В момента не се оповестява за други жертви с изключение на убития от полицията нападател.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР